. Bongoes 62 | Historien

Jørgen de Mylius og Bongoes 62

Se i stort her


ALT UDSOLGT TIL ELDORADO

Historien om Bongoes
og Bongoes 62 .

Lærer ved Nibe Skole, Kordegn Hansen, startede Nibe FDF orkester
hvor de første Nibe musikere skulle lære at spille efter noder.
 
Et af de mange orkestre som blev dannet i 1961 / 62 var BONGO BOYS som bestod af Keld Nielsen klarinet / saxofon. Aksel Jensen , trompet og Preben Mikkelsen , trommer.
 
Bongo Boys blev efter kort tid udvidet med to nye medlemmer som var Peter Holm på guitar og Karsten Nørh basguitar og med den besætning kunne orkesteret nu komme ud og spille til kroballer.
Andre orkestre i byen på samme tidspunkt var El Cubana , Five Katonians , The Five Toledos og Bobbies .
I 1963 havde bandet fået penge i kassen og de skulle bruges til deres første fankort og navnet Bongo Boys skulle nu laves om til The Bongoes , bandet syntes det klingede bedre , som bla. The Beatles og The Shadows.
Nibeorkestrene blev meget populære hvor The Bongoes absolut var favoritter i Nordjylland og var ude at spille hver veekend.
 
Karsten Nørh som på grund af hans unge alder 13 år måtte han kun spille om lørdagen. Når orkestret skulle spille på hverdagene fik de Birger Jepsen med som afløser på basguitar. som på dette tidspunkt også var musiker i Bobbies.
Bongoes som bestod af de stiftende medlemmer holdt sammen til året 1964 / 65 hvor de måtte sige farvel til Karsten Nørh som flyttede til Kolding. Bandet skulle nu havde et nyt medlem på basguitar . på samme tid var orkestret Bobbies ved at takke af så det var naturligt at det blev Birger Jepsen som blev Karstens afløser.
I 1967 var det Keld Nielsen som fik nye udfordringer i København og Hugo Michelsen overtog hans plads i bandet.
1970 var året hvor Preben ville prøve at være prof. musiker og forlod Bongoes i en kort periode hvor Uffe Jepsen tog hans plads ved trommerne. Preben kom dog tilbage i Bongoes i 1974.
 
I slutningen af 70`erne forlod de stiftende medlemmer Aksel, Preben og Peter Bongoes. Anders F. Pedersen havde nu fået plads ved trommerne og Bongoes forsatte som trio med Uffe Jepsen, Birger Jepsen og Anders F. Pedersen.
I perioden i 80èrne var der stor udskiftning blandt medlemmerne i Bongoes bla. Uffe Jepsen som forlod bandet i 1985.
 
I 1985 er året hvor den oprindelige udgave af Bongoes finder sammen igen på opfordring af Thorvald Odgaard til 25 års jubilæum for starten af Nibes musikliv i tresserne, som blev
Præsenteret ved byens sildemarked
De stiftende medlemmer fra tresserne var nu samlet igen og det blev en kæmpesucces. Pludseligt var der igen bud efter det originale Bongoes og arrangementer kom i hus bla. fik de tilbud fra Ålborghallen hvor bandet skulle spille sammen store engelske navne som The Tremeloes-Swinging Blue Jeans samt Red Squares og The Rocking Ghost til tresser galla
TV 2 / Nord lavede nu en udsendelse om BONGOES / BONGOES 62 som sendt i 1989.

Veteranerne fra tresserne kaldte sig nu Bongoes 62. for ikke at blive forvekslet med det andet Bongoes som godt kunne skabe en del forvirring med to orkester der hed Bongoes så derfor 62 efter navnet Bongoes,

Bongoes 62 og vennerne i Bongoes kunne sammen i 1992 fejre 30 Års Jubilæum i SKAL
PAVILLONEN i Nibe hvor de samtidig lavede en CD som hed > BACK TO THE SIXTIES <
Bongoes 62 var nu fast bands til de store 60`er-galler i de næste 10 år, en aften hvor Jørgen de Mylius var med som Dj.
Pressen skrev! Mylle elsker Bongoes 62. med de gamle musikere fra 60-erne.

BONGOES 62 kunne i 2002 fejre 40 års jubilæum igen i SKAL PAVILLONEN.
for orkesterets medlemmer Preben Mikkelsen- Peter Holm- Aksel Jensen- Keld Nielsen- Hugo Mikkelsen og Anton Hansen. Hvor TV 2/ NORD lavede en portræt udsendelse om Bongoes 62 som hed > Bag Bongoes <.
.
Bongoes 62 er i dag stadig de stiftende medlemmer. Preben Mikkelsen. Trommer og sang - Peter Holm guitar, - Aksel Jensen, orgel. samt Anton Hansen trompet – Ulf Døssing Saxofon - Ernst Lillienskjold bas og guitar.
 

Reklamebureau Ultimate Web